Свидетелка на катастрофата с балетиста във Варна с шокиращи разкрития, извършителят не бил сам!

Виктория Енева е станала свидетел на ужаса с велосипедист във Варна. Припомняме, че балетистът Мартин Чикалов загуби живота си, след като бе блъснат от БМВ. Водачът на автомобила избягал моментално от местопрестъплението.

„Той ни изпревари. Малко преди инцидента карах с него. Властите вече се свързаха с мен и дадох показания“, поде свидетелката в ефира на „Здравей, България“.

„Беше вече тъмно, но аз живея в този район – това е пешеходна зона. Би следвало водачите там да са с по-особено внимание“, обясни тя.

„Не видях момента на самия удар, а как човекът бе във въздуха. Колата обаче дори не спря, продължи си“, заяви Енева, добавяйки, че още изтръпва само при спомена за ужаса, на който е станала свидетел

„Колата много бръмчеше, не помня чуваше ли се силна музика от нея. Водачът, след като блъсна момчето, просто замина и малко след това, видях, че някой се е опитал да му препречи пътя с друг автомобил. След това обаче виновният шофьор явно е тръгнал да бяга“, завърши тя.

Зам.-окръжният прокурор на Варна – Радослав Лазаров, проговори за случилото се, като разкри, че в автомобила на обвиняемия е имало и втори човек. „Той е описал механизма на катастрофата, а думите му съвпадат с разказите на очевидците. Той обаче няма да бъде привличан, като обвиняем. Според закона той е просто свидетел, а единственият виновник е човекът, управлявал МПС-то“, каза той.

Лазаров обясни, че водачът не е искал да даде показания. Той просто се е предал и е отказал да говори за случилото се. „Това принципно е негово право“, добави той.

Към момента извършителят е задържан за 72 часа.