Бивш катаджия убил моториста Андриян, отиващ на панихида за загиналите рокери

Шофьорът на лекия автомобил „Опел Астра”, който отне предимство и уби моторист на главен булевард във Враца, е бивш катаджия, съобщава „Монитор„. Според очевидци водачът на колата се озовал на главното трасе, без да се съобрази с предимството на моториста.

От силния удар рокерът получил „несъвместими с живота тежки травми“, пояснили по-късно от болницата.

По ирония на съдбата инцидентът се случи на път към шествие и панихида, на която рокерите трябвало да почетат паметта на загинали колеги. Жертвата е един от най-активните членове на „Враца Мото клуб“. Той и останалите любители на двуколесните машини от града трябвало да се съберат в 12 часа в неделя в църквата „Свето Възнесение” за тъжния ритуал.

Час по-рано обаче 31-годишният Андриян Дацов се движил по основния булевард „Екзарх Йосиф”, когато бил засечен и пометен от „Опел Астра”, излязла от пряката улица „Вардар”. Според очевидци шофьорът на колата се озовал на главното трасе, без да се съобрази с предимството на моториста. От силния удар рокерът получил „несъвместими с живота тежки травми“, пояснили по-късно от болницата.

Той изгубил пулс още в линейката, която пристигнала много бързо, защото болницата е съвсем близо, а малко след това е издъхнал.
По неофициална информация водачът на немската машина е бивш служител на Пътна полиция. Пред разследващите пенсионерът казал, че не видял мотора, защото той буквално летял.

Според статистиката на МВР от началото на 2018-а до 7 септември в България при тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 31 мотористи – с един повече спрямо същия период на миналата 2017 година. Инициативата се провежда за трета поредна година.