Вижте тайното имение на Плевнелиев, където завел Деси СНИМКА

„Бомба е паднала“ е огромния луксозен комплекс в края на разложкото село Баня, в който доскоро се покриваше от любопитни очи бившият президент Росен Плевнелиев.

Допреди най-богатият държавен глава да продаде имота преди година, мястото било денонощно охранявано и с жива сила, и с камери, но след смяната на собствеността цялата охранителна система е демонтирана, видя на място екип на „Ретро“.

Райското кътче се намира на изхода на село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Местността се нарича Камено, но само по документи – за местните е известно като Квартала на богатите. И има защо… „Всичките тези къщи, целото това беше на президента. На онзи, дето ходи със синоптичка. Плевенлиев /Плевнелиев – б.р./, нали се сещате. Преди, като беше още президент, всяка Нова година идваше тук да я посреща, задължително, но после продаде къщата…“, разправят жители на Баня.

Преди години Росен се е разделил с луксозното имение. Разпродал го на неколцина близки нему люде, но специално най-хубавата къща, в която той отсядал, преминала във владение на един от най-известните бизнесмени в туроператорския и хотелиерския бизнес Йордан Христов.

В затворения комплекс всички сгради са във възрожденски стил – с огромни греди, типични за подобни постройки. Двуетажни са, като на първия етаж са всекидневните с кухня, трапезария, а на втория са разположени спални помещения. От верандата се открива огромен двор с размери на малко футболно игрище.

Последният път, в който се отбил до селото, Плевнелиев бил с новата си съпруга Деси Банова. Тъй като в комплекса му няма басейн, а и както казват местните – понеже „плейбой го раздавал“, завел синоптичката да се плацика в минералната вода на отстоящия на не повечеч от 500 м 4-звезден хотел „Хот Спрингс“, в който и Корнелия Нинова „удави“ в лукс депутатите си в началото на седмицата.

 

Вижте тайното имение на Плевнелиев, където завел Деси СНИМКА