Президентът Румен Радев готви коварна атака срещу Бойко Борисов!

Президентът Румен Радев се готви да използва началото на учебната година, за да атакува правителството на Бойко Борисов от храма на образованието в България – Софийският университет „Св. Климент Охридски”. Тази информация достигна  от възмутени учители от Класическата гимназия в София (НГДЕК).

„Беше втората половина на юни и както всяка година целият учителски и административен капацитет на гимназията беше впрегнат за подготовката на дипломите на завършилите ученици, както и оформянето на годишните оценки на останалите. Тогава получихме обаждане от Президентството. Арогантен мъж ни каза ултимативно, че се обажда от канцеларията на президента и настоява да поканим държавния глава да открие в нашето училище началото на новата учебна година. До 15-ти септември оставаха близо 3 месеца и затова директорката Папазова не побърза да изпрати покана, но обажданията от Президентството последваха още няколко пъти с все по нервен и безцеремонен тон, докато накрая бяхме принудени да зарежем работата си с учениците и да се заемем да угаждаме на президента”, разказа възмутена учителка от Класическата гимназия.

Тази прибързаност и нервност на пръв поглед изглежда необяснима, но тънкият момент е, че по традиция началото на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култури се открива в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски” и от екипа на президента са бързали да запазят централното място за него на събитието. Това ще даде на Румен Радев изключително висока трибуна, от която да засипе с поредна порция от критики кабинета Борисов 3 и то на територията на основния му приоритет – образованието. „С типичния манталитет на старшинката от соца, Радев се качва силово на трибуна, до която няма как да се добере с интелект”, коментират още разгневени учители от една от най-престижните столични гимназии.

Така, макар и все още да не е обявено официално, директорката на НГДЕК Мариела Папазова, която е сестра на треньора на баскетболния Лукойл Тити Папазов, се е видяла принудена да покани Румен Радев да открие учебната година от Аулата в Ректората. Какво ще каже президента там, предстои да видим, но със сигурност държавният глава продължава са следва стратегията, която екипът му е предначертал още при обявяването на управленската програма на правителството. Прави впечатление, че бившият генерал от ВВС проявява последователна активност към образованието и науката. Теми, които очевидно са много далечни за армейския командир.

Запознати от кухнята на „Дондуков” 2 разкриват, че още при сформирането на правителството на ГЕРБ и патриотите, президентът е поискал от екипа си да му предложат теми, по които да атакува кабинета на Борисов. Наред с корупцията и сигурността, образованието е било избрано по две причини. Едната е, че според армейските постулати, врагът трябва да бъде атакуван по най-силното му място, а за Борисов 3 образованието е основния приоритет, подплатен с най-голямото допълнително финансиране.

От друга страна не една и две социологии са показали, че Румен Радев е крайно нехаресван и неодобряван от интелигенцията в България и най-вече в София. За образованите хора са крайно непоносими както непрестанните просташки изцепки на “първото семейство”, така и очевидните трудности, които бившият летец изпитва, когато му се наложи да формира сложно изречение. Затова от екипа му са предприели кризисна пиар-мярка да вкарват президента във всяко значимо образователно събитие, с цел да му придадат с времето имидж на човек, близък до интелектуалните среди.