Страшни подробности как младата крадла Петя увиснала на бесилото в тоалетната на Врачанския затвор

Задържана жена от Мездра се обеси в следствения арест към Врачанския затвор. Жената трябвало да бъде отведена за допълнителни следствени действия, но настояла преди това да отиде до тоалетната.

След като се забавила повече от обичайното, надзирателите се усъмнили, че става нещо и разбили вратата на помещението, съобщава „Телеграф“. Униформените се натъкнали на ужасяваща гледка. 23-годишната Петя Цокова висяла на бесилка, направена от собствените й дрехи.

Тя свалила почти всичко от себе си, усукала дрехите и така си спретнала примката, която прехвърлила през една от куките на казанчето.

Полуголият й труп вече започвал да изстива. По всяка вероятност жената набързо е взела решението и се е обесила още щом е останала сама в тоалетната, коментираха разследващи.

Припомняме, че на 11 септември криминално проявената и осъждана за кражби млада жена нападна в Мездра самотно живеещ възрастен човек. Петя Цокова влязла в къщата му и го заплашила с нож, след което му взела 20 лв. и мобилния телефон, и избягала. Часове по-късно полицията я откри в изоставен железен фургон недалеч от къщата на ограбения човек. Задържаната направи пълни самопризнания, като в нея бяха открити ножът и телефонът.