Начало Новините днес Обрат и загадка около нападението на бандитите в Роженския манастир, ето какво...

Обрат и загадка около нападението на бандитите в Роженския манастир, ето какво се е случило

В абсолютна мистерия е забулен грабежът тази вечер в Роженския манастир. Оказа се, че попът, когото 4-мата нападатели завързали, не е съобщил за откраднати ценни вещи, разглеждайки черквата, след като излязъл от шока.

Единствено съобщил,че грабителите взели телефона му и го предупредили да мълчи и да не дръзва да мърда. Бил завързан и със запушена уста, съобщава struma.com.

Изоставили го така и започнали да копаят дупка в стената,били въоръжени с кирки и копачи. Това, което установил полицейския оглед е дупка в стената под една от иконите. Предполага се ,че грабителите са търсили имане, за което се разказват легенди в района. Говори се ,че в черквата на манастира има закопани злато, жълтици и ценни вещи. Именно това търсили нападателите.

Полицията чака свещеникът да се съвземе, за да провери детайлно липсва ли нещо ценно,което да е пропуснал да съобщи на разследващите. Първоначално било съобщено ,че е извършен обир, тъй като свещеникът решил, че 4-имата мъже чукат и къртя ,за да вземат иконите. В близост до мястото ,където била грабителите била и черковната каса, но пари не липсват.

Всичко започнало около 20 часа. Свещеникът прибирал вещи и утвар, с които работил през деня в черквата нахълтали 4-има мъже,облечени в черни дрехи, спуснати качулки, но лицата им се виждали. Двама от тях стоварили попа на земята и го завързали.

Около 15-20 минути по-късно си тръгнали. Свещеникът успял да излезе и да потърси помощ, така било съобщено в полицията за нападението. “ За сега няма данни да е откраднато нещо ценно, поне така ми казаха на мен,това заяви кметът на Сандански Кирил Котев, тази вечер,който бе притеснен, заради ценните икони, дарения на манастира.

„Иконите са непокътнати, вероятно са търсели имане в стените на черквата, каза още Котев. Две полицейски управления в Петрич и Сандански са вдигнати на крак в търсене на извършителите. Районът гъмжи от полиция. Правят се проверки по автомобилите по трасето. Преглеждат се и камерите в манастира.

error: Content is protected !!