Арабаджиеви в неизвестност, запорират имуществото им

Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано цялото имущество, което се води на семейство Арабаджиеви, каквато възможност позволява НПК. Това каза пред журналисти в парламента зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Разследването на случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти. Разпитват се свидетели допълнително, назначават се експертизи“, заяви той.

„Арабаджиеви са обявени за издирване. То е в ръцете на МВР и на съответните им чуждестранни партньори. Прокуратурата не осъществява издирвателна дейност, а правораздавателна“, коментира Иван Гешев.

Прокуратурата ще поиска запор на имуществото и на алкохолния бос Миню Стайков, съобщи Сотир Цацаров.

Вчера стана ясно, че запор вече е наложен на имуществото на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви. Сотир Цацаров и новото ръководство на МВР бяха изслушани от парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

Арабаджиеви все още са издирвани от Интерпол. Те не са правили опит да се свържат с МВР или с разследването. Според прокуратурата в момента Арабаджиеви изясняват какви доказателства има обвинението, за да преценят какви действия да предприемат.

Сотир Цацаров коментира и новото ръководство на МВР.

„Аз политически оценки не давам и не мога да давам. Аз мога да дам професионална оценка. Професионалната ми оценка, за човек, с когото бих казал работя ежедневно като Младен Маринов, аз мога да ви кажа с чиста съвест две неща – отличен професионалист”, коментира той.