Разследване: Отровената в Солсбъри рускиня се оказа елитна проститутка

Проучвайки биографията на 30-годишната Анна Шапиро, родом от Нижний Новгород, журналистите установиха, че жената си изкарва хляба като елитна проститутка. Твърди се, че за нощ с елитната жрица баровец трябва да се бръкне около 4000 британски лири.

По-рано Шапиро заяви, че работи като топ модел. Мъжът на Анна Шапиро, 42-годишният Алекс Кинг (двойката се определя като съпрузи), по-рано е бил във вниманието на органите на реда заради търговия с наркотици. Той има обвинения за 12 продажби на дрога, включително на кокаин и екстази, пише блиц. По-рано семейството бе изписано от болница в Солсбъри.

Там бе направен анализ на кръвта на пациентите, за да се установи дали в кръвта им има следи от нервно-паралитични вещества, такива не бяха намерени. По-рано британските медии съобщиха, че пострадалите са 30-годишната моделка от Русия Анна Шапиро (в момента гражданска на Израел) и нейният 42-годишен съпруг – британецът Алекс Кинг.

Не се почувстваха зле след вечеря в италиански ресторант в Солсбъри. Кинг бе поставен в медикаментозна кома. Според някои данни, съпрузите може да са били отровени със стрихнин.