Смразяващо кръвта! Откриха 157 трупа, натикани в ремарке (ВИДЕО)

Жителите на краен квартал в мексиканския град Тлахомулко де Сунийа в щата Халиско се надигнаха на протести заради изоставено хладилно ремарке със 157 човешки трупа, съобщава Euronews. Хората се оплакват от непоносимата смрад, която се носи от разлагащите се тела, пише Факти.бг

Мексиканските власти не дават официално обяснение как ремаркето се е озовало в жилищен район. Публична тайна обаче е, че в моргите просто вече няма място за хилядите жертви на войните между наркокартелите и те няма къде да бъдат съхранявани преди да бъдат погребани в масови гробове.

Острата реакция на жителите е принудила властите да се заемат с проблема и ремаркето е извозено в неизвестна посока. Директорът на Института по криминалистика в Халиско Луис Октавио Котеро, чието учреждение отговаря за съхраняването на човешки останки, е уволнен.

Разярени жители на Тлахомулко де Сунийа се оплакват пред медиите, че ремаркето стояло на поляна в квартала им дни наред преди да усетят миризмата, тъй като хладилната система още функционирала. Когато тя спряла да работи, заваляли десетки оплаквания до властите.

Различни неправителствени организации обвиняват щатската управа в нехуманно отношение към жертвите на нарковойната и семействата им. Само през миналата година в разчистването на сметки между картелите в Мексико са били убити над 30 000 души, абсолютен антирекорд от 1997-а насам.