КАТ напомня за важна забрана, глобата достига 4000 лв.

Призоваваме шофьорите да са толерантни и да спазват дистанция. Това каза полицейският инспектор от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ Илия Георгиев по време на брифинг във връзка с очаквания трафик към столицата през днешния ден, съобщи „Фокус“.

„Призоваваме шофьорите да не предприемат рискови изпреварвания, да поставят обезопасителните колани и като цяло да спазват правилата и да бъдат по-спокойни и по-толерантни един към друг“, заяви още той.

По думите му на входа на град София от към автомагистрала „Хемус“ има създадена временна организация за движение като там е позволено движението в аварийната лента с цел подпомагане на трафика. Инспектор Георгиев допълни, че на останалите места карането в аварийната лента ще бъде санкционирано.

„Когато водач наруши това правило, наказанието е отнемане на свидетелството за управление на МПС за срок от 3 месеца и глоба от 1000 лева, а при повторно такова нарушение книжката се отнема за 6 месеца и глобата е 4000 лева“, допълни още той.