Малко момиче от Чехия се разболя от неизлечима болест в България (СНИМКИ)

Само миг бил достатъчен и Еленка от чешкото градче Фридлант край Острава се изгубила от погледа на родителите си. 4-годишното момиченце било на почивка заедно с майка си и баща си в България.

От преживяното изпитала такъв шок, че косите й започнали да падат и русото ангелче станало напълно плешиво. Според лекарите има едва 2% шанс косичките й да пораснат отново.

Еленка си играла на плажа в България. В един момент се изгубила и не можела да види родителите си. Всичко това траело едва няколко минути, но детето изпитало такъв огромен шок, че имало сериозни последствия.

„Започнаха да й падат косите на снопове. За нея това беше още по-голям шок и й нанесе травми“, казва майката на момиченцето. Лекарите поставили и тежката диагноза – алопеция.
Малкото момиченце започнало да се срамува от главичката си и да отказва да ходи в детска градина. Скоро се затворило съвсем.
„Алопецията не застрашава по някакъв начин живота, не боли, но пък оставя ужасяващи белези в душата“, твърди майката Наталия.

Тя признава, че се надява все пак косичките отново да започнат да растат, независимо от негативните прогнози на лекарите.
Алопецията е неинфекциозно заболяване, което причинява опадането на косите и окосмяването по тялото. Причините могат да бъдат различни – наследствени, стрес, но също така и неправилно хранене./Zdrave.to