Лиз е първата жена в света, която ще живее вечно след безпрецедентен експеримент (ВИДЕО)

Лиз Периш е първата в света жена, която се е съгласила на безпрецедентен експеримент за промяна на своята ДНК, за да бъдат доказани на практика възможностите на съвременната генетика.

Една от най-заветните цели на генетиците е да направят вечен живота на хората. Вследствие на дългогодишни научни изследвания бе открита и тайната на вечния живот. Тя е скрита в теломерите – крайните участъци на нашите хромозоми, които не носят генетична информация, но имат защитна функция.

Фактически в тях е записано колко пъти може да се дели клетката до своята смърт. Когато клетките стареят и престава процесът на делението им, нашият организъм умира.

Кратка информация за теломерите

Учените са установили, че ако се променят теломерите и заложената в тях информация за края на делението на клетките, то вечният живот вече няма да ни се струва толкова фантастичен. С тази цел е бил създаден препарат, който прониква в клетките на организма и променя генетичната информация за теломерите.

На този опАсен и непрогнозируем експеримент през 2015 г. се съгласила Лиз Периш, 44-годишна американска изследователка, която лично е взела непосредствено участие в създаването на препарата. Заради строгите американски закони, които забраняват промяната на гените на човек, инжекциите били произведени в Колумбия.

Ето какво разказва Лиз в свое интервю: 

„Експериментът провежда научно-медицинската компания „БиоВива“, в ръководството на която съм и аз.  Ние заснехме видео, в което потвърждавам, че съм осведомена за всички рискове за моето здраве, за това че може да се случи нещо непредвидено, тъй като тази терапия още не е изпитана на хора, и, че аз снемам изцяло каквато и да било отговорност от други хора, включително и от лекарите, които провеждат процедурите с мен.

Ако се случи нещо страшно, аз въпреки всичко ще съм уверена, че съм направила правилната крачка. Ако една крачка може да промени света, дори и да струва човешки живот, то тя трябва да бъде направена.“

Дълго време учените не разсекретявали резултатите от изследването, но неотдавна го направили и те буквално били шокиращи. Теломерите на Лиз се удължили с 20 години, левкоцитите нараснали до нормата за 25-годишна възраст. С просто око се виждат и външните промени – подобрено е състоянието на кожата и косата, жената се чувства добре, няма странични явления от инжекциите.

Разбира се цялостните изводи ще може да бъдат направени след няколко десетилетия, но дори и сегашните резултати поразяват въображението. Независимо от това, че религиозните институции се обявяват срещу подобни експерименти, това не принизява резултатите на учените.

Но възникват и редица въпроси. Ако вечният живот стане реалност, как ще се борим с пренаселеността на Земята, която още сега има катастрофални последици.