Проговори пишман обирджията, който бе обезвреден от продавачка във Варна, оправда се, че…

„Влязох вътре и казах, дали продавачката може да ми услужи с 2 лева за храна, защото нямам. А тя се развика обир, обир. После ме смъкнаха на земята.

Това каза пишман обирджията Никола Николов, който бе обезрведен от продавачка при опит да ограби магазин в Варна. Той е от Лясковец и е ученик в 12 клас, но от две години се води частен ученик. По думите му, той дошъл във Варна, за да си търси работа, предаде bTV.

„Имам газов пистолет, купил съм го от магазин във Велико търново. Щях да ставам охранител в Лясковец. Аз пистолет не съм вадил от чантата. Тоест, исках да си извадя портфейла, но извадих пистолета, и в този момент ме нападнаха момчетата. Не исках да извадя пистолета, но той беше над портфейла. Бях с маска защото бях болен от бронхит. Лекарят ми каза, че е редно да нося маска. Съжалявам, не трябваше така да става“, обясни още Николов.

Сега пистолетът е в полицията. „Призован съм на 10-ти в Първо районно да се явя. Аз ще се явя, нямам какво да крия, не съм човек, който да се укрива“, каза още пишман обирджията.

Собственикът на магазина съобщи на свой ред, че продавачката е още в шок и е „изумен съм от действията на прокуратурата“, която е освободила нападателя на магазина му.

Прокуратурата е освободила Николов с мотивите са, че той е ученик в 12 клас. Не е наркозависим, има постоянен адрес в Лясковец. Не е осъждан.

Законът предвижда се наказание за подобно деяние лишаване от свобода от 3 до 5 години.