Любов: Мъж свали 136 килограма заради половинката си

 Животът на пълните хора е по-скучен и еднообразен. Много често те не излизат от вкъщи с дни заради килограмите, които им пречат да се движат. Това ги изолира от заобикалящия ги свят. Подобна е съдбата на Джон Томас Аллаиър, който свали над 130 килограма, а основната причина за това е любовта му към неговата половинка.

През 2015 г. мъжът тежи над 240 килограма и все по-трудно се придвижва. Тогава той иска да предложи брак на дългогодишната си приятелка, но се притеснява, че тя ще откаже заради наднорменото му тегло и опасността от това да остане прикован на легло.
Кайла, която излиза с Джон още от гимназията, признава, че не се замислила дори и за секунди дали да откаже на предложението, защото го обича такъв какъвто е. Той се зарадвал на отговора и ѝ обещал, че ще направи всичко възможно да отслабне и да влезе във форма, за да има по-дълъг семеен живот с нея.
„Казах си, че няма начин да ѝ причиня това да ме гледа на легло и да страда заради мен“, споделя Аллаиър пред Daily Mail. След като сключва брак с Кайла, той започва най-голямото предизвикателство в живота си. Със специална диета и спортуване, което в началото му било много трудно, той сваля 20 килограма за година. По-късно обаче се обръща към специалисти, за да постигне по-добри резултати.
„Тъпчех се много при стресови ситуации, предимно с вредна храна. Нашите се разведоха, баща ми се разболя от рак и нещата с килограмите излязоха извън контрол“, обяснява мъжът. Той бива включен в специална програма в Сан Диего и за 15 месеца смъква над 130 килограма.
След като подобрява хранителните си навици и спортува по-активно, Джон сваля огромна маса от своето тяло, но се сблъсква с друг проблем – близо 13 килограма излишна кожа, която увисва и не може да се прибере. Това наложило операция, средствата за която набира чрез платформа за дарения. Така премахва около 9 килограма кожа от областта на корема. Предстои му още една операция, с която тялото му ще изглежда по-добре естетически.
Близо 3 години след като решава да отслабне, Джон води много по-пълноценен живот. Той става фитнес инструктор и започва да помага на хора с наднормено тегло, които имат желание да влязат във форма като него.tialoto.bg
Снимки-Facebook