Малък Тошко се върна към старите си пороци

Тодор Славков загърби обета си за въздържание и отново се потопи в алкохолното опиянение. Въпреки че внукът на Тодор Живков почти две години не близна и капка, чат-пат нарушавайки режима с халба безалкохолна бира, от месец палавникът отново паднал лошо в капана на фаталната жажда, пише „Уикенд”.

Преди седмица засекли Малък Тошко в малките часове на нощта с шумна компания в известно столично заведение близо до хотел „Рила”. Софиянецът от сой бил порядъчно пиян и забавлявал цяла сюрия развеселени другари. Уискито се леело на корем, а Славков-младши обръщал чашка след чашка, докато разправял неговите небивалици. Аверите по чашка разказват, че внукът на Тато черпел наред и не разрешавал на никого да си тръгва, преди да е обърнал няколко „малки”. „Пием още по едно, стой тука”, връщал любезният баровец всеки, който опитвал да си тръгне преди края на лудото надпиване.

„Явно пак ще се разкрасява, както преди – всяка вечер яко наливане. Тъкмо беше започнал да живее разумно и здравословно и пак се гмурна в алкохола. Това ще свърши много зле”, притесняват се близките приятели на сина на Батето.

Още преди три години Малък Тошко сподели в интервю, че не е пие, което сам описа като „огромно постижение”. Внукът на бившия Първи се закле, че ще води яка битка срещу чашката, изходът от която обаче е непредвидим. За изненада на приятелите си дори се качи на колело, с което обикаляше София. В края на 2017-а обаче хедонистът проплака, че като трезвеник животът е адски скучен. „Нямате си идея колко досаден е животът без алкохол. Аз не съм пил денонощно, но алкохолът беше неотлъчна част от ежедневието ми”, не скри разочарованието си Тодор Славков. Като илюстрация разказа няколко грозни сценки, които би трябвало да са много интересни – как често сутрин се събуждал мъртво пиян и дори не знаел къде се намира.

Някъде по това време наследникът на династията Живкови реши да поиска от парламента да му се прехвърли собствеността върху всички резиденции, построени и ползвани от Тодор Живков – цели 30 имота, включително и резиденция Бояна. Дори написа сериозно-иронично писмо до парламентарната шефка Цвета Караянчева. Малък Тошко повтори искането на баща си Иван Славков, който приживе се майтапеше, че ако ще връщат царските имоти на Симеон Сакскобургготски, той пък трябва да си прибере резиденциите.

Преди да се пусне отново по течението на уискито, женкарят изглеждаше неузнаваем – без кръвясалия поглед, прилежно избръснат и подстриган. „Вълкът козината си мени, но нрава – не”,коментираха аверите му.

Според тях само един човек може да повлияе на Тодор и да натисне спирачките му, преди да го е погълнала алкохолната пропаст – дъщеря му Катерина. Момичето стана и причина за забравеното решение да спре пиячката. Тийнейджърката била много смутена от алкохолния делириум на своя отец, след като на няколко пъти Малък Тошко я взимал сутрин неадекватен след гуляи. Затова и малката го заплашила, че няма да се виждат, докато не престане с издънките. „Дано детето отново го вкара в правия път, явно друга жена не е в състояние”, коментират загрижени за здравето му приятели.