Странни коментари при Хекимян: Убийството на Виктория още не било разкрито, отговорността за злодейството била на кварталния полицай и цялото ромско племе

Бивш шеф на служба за борба с организираната престъпност и социален антрополог беше поканил тази сутрин Антон Хекимян за още коментари по разкритото в кратки срокове убийство на жерналистката Виктория Маринова от 21-годишния ром Северин Красимиров. Мненията на експертите обаче прозвучаха доста странно.

Аз все още не смятам престъплението в Русе (убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова) за разкрито, докато не бъде доведен в страната основният заподозрян. Това обяви в ефира на bTV, Тихомир Стойчев, бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП).

За убийството задочно обвинение получи 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

„Защо се хвърля веднага жандармерията? Къде са районният инспектор и оперативният работник, които е трябвало да изследват криминогенната обстановка в района, попита бившият директор на ЦСБОП. Според него местната полиция е подценила криминогенната обстановка в района.

Според социалния антрополог Харалан Александров реакцията след убийството е отражение на ситуацията, в която живеем – на пости-истина.

Той определи действията на ромите в Русе като „племенно действие” – цялото племе отговаря за действията/престъплението на един от племето.