Ева Веселинова се разминала с луда, гръцка сватба

Репортерката на „Господари на ефира”, която в момента се изявява като коментатор в предаването „На кафе”, имала 3-годишна връзка с момче, който въртял ресторантьорски бизнес.

Случило се по времето, когато живеела в Санторини, и още дори и не подозирала, че един ден ще сбъдне мечтата си да се занимава с журналистика.

С въпросното момче Ева се запознала в кафене, а любовта им избуяла толкова бързо, че скоро заживели заедно. В крайна сметка, за жалост връзката им се разпаднала и малко след това красавицата, родом от Сливен, решила да се прибере в България, за да гони кариера, пише „Уикенд“. На малката група гръцки острови Санторини Ева живеела с майка си в продължение на 10 години.

Преди това, отново с родителката си, бъдещата репортерка прекарала известно време в Дубай. Ева била още ученичка, когато заминала при майка си в Дубай. Когато се дипломирала щерката, двете заминали на почивка на Санторини и толкова много им харесало, че решили да се установят. Там Ева работела какво ли не – сервитьорка в бар, барманка, пиар на заведение, рецепционистка, продавачка в магазини за дрехи, обувки, бижута, включително в златарско ателие, а известно време се трудела и в офис на туристическа фирма. Докато живеела на острова, Ева обмисляла кой професионален път да избере. Първоначално мислела да учи в НАТФИЗ, тъй като от малка мечтаела да стане актриса. След като се дипломирала дори имала известен период, в който посещавала уроци по актьорско майсторство. В крайна сметка променила решението си и записала журналистика при това, докато живеела на Санторини. На всеки два-три месеца пътувала със самолет, за да си вземе изпитите. Завършила бакалавърска степен по журналистика в Бургас и магистратура в Софийския университет. Да се върне в България и да гради кариера, Ева решила малко след раздялата си с гръцкия бизнесмен. Всъщност първите две години у нас били истински ад. Не можела да си намери никаква работа, тъй като искала позиция само по специалността си. Доста бързо попарили надеждите й. Понеже нямала опит и била непознато лице, никой не искал да я вземе. В крайна сметка успяла. В родния Сливен красавицата започнала работа в онлайн медия, където не след дълго станала директор „Новини”, а после и главен редактор. С едно разследване привлякла вниманието на колеги. Обадили й се от „Евроком” и я поканили да стане директор „Новини”. Ева се преместила в София, но новата позиция не й харесала чак толкова много. Искала „да е в екшъна”, а не да гледа отстрани. Станала редактор в телевизията. Междувременно красавицата вече била установила контакти с „Господари на ефира”. Още докато живеела и работела в Сливен, на една почивка на родното Черноморие се запознала с репортерите Влади Василев и Боби Ваклинов. Попитала ги дали от предаването търсят регионални репортери и те й дали телефонния номер на редакторка в предаването. След разговор с нея, Ева заснела репортаж в родния си град, който продуцентът Джуди Халваджиян харесал, и я поканил на среща. „Когато започнаха да ми се развиват нещата в „Господарите”, реших да се фокусирам при тях”, споделя Ева как е избрала да се откаже от натоварената си работа като редактор в телевизия и да се посвети на репортажите си за „Господари на ефира”. Красавицата вече се изявява и като коментатор в предаването „На кафе”, но не се е отказала и от другата си мечта, а именно да бъде актриса. Досега Ева се е снимала за фотосесии и реклами, като дори е участвала гола в конкурса „Мис Плеймейт”. Наскоро получила големия шанс да участва във филм. Тя има роля в „Дамасцена” и този опит още повече усилил желанието й да се занимава и с актьорско майсторство.