МВР отцепва Летището „София“ заради убиеца Северин! Окован в белезници няма да отиде първо в Русе, а в…

Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се очаква да бъде върнат тази вечер в България с полет от Германия.

Съдът в германския град Целе, където бе задържан Северин Красимиров, уважи искането на българската прокуратура той да бъде екстрадиран в страната ни. Съдебна охрана ще го придружава до София, след което – отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе.

В присъствието на адвокат, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено жесток начин. В момента той е обвиняем задочно. 21-годишният мъж ще бъде задържан за 72 часа още на летището, а след това прокуратурата ще поиска за него постоянен арест.

Вчера в социалните мрежи се завъртя инициатива Северин да бъде посрещнат, за да може да се саморазправят с него. По този повод от МВР са взели необходимите мерки и ще отцепят района на летището, за да не се стигне до ексцесии.

Отделно от ГД „Охрана“ към правосъдното ведомство, който ще конвоират арестанта до Русе, възнамеряват да го натоварят на затворнически бус още от пистата на аерогарата.

Освен това обвиняемият ще бъде отведен с белезници, за да даде ДНК проба в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК). Това ще стане непосредствено след като задържаният кацне у нас, пише „Монитор“. По план Северин трябва да пристигне в София в късния следобед днес с полет от Франкфурт. Арестантът ще пътува с граждански полет, но още преди терминала на пристигащи се очаква да бъде отведен със специализиран транспорт.

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 6 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в германски град Щаде бе арестуван Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд разреши екстрадирането му и се очаква той да бъде върнат у нас. Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи.  Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.