Ани Цолова се разприказва! Пусна и ВИДЕО, в което обяснява какво работи в момента

След като журналистката Анна Цолова даде за пръв път интервю, след като напусна нова телевизия, сега тя пусна и видео обръщение към феновете си във Фейсбук, в което обяснява с какво се занимава в момента.

Цолова разказва пред сп. „Жената днес” за разочарованието, за неудобните въпроси и за журналистиката и че действително е напуснала Нова тв през февруари. Ето какво още споделя тя на личната си фейсбук страница:

Здравейте! Пиша това от уважение към многото хора, които през последната година ми казаха „Липсваш на екрана!“. Благодаря!

Миналото лято Нова тв ми предложи да започна подготовката на ново предаване извън новините и актуалната журналистика. Защо предаването не е в ефир? И аз самата не получих отговор на този въпрос. Мога само да кажа, че последните телевизионни проучвания показваха високо зрителско одобрение към мен и работата ми. Работих усилено по проекта, но след време ми стана ясно, че предаване няма да има и през февруари, по мое желание, прекратих трудовия си договор с Нова.

Защо не съм в сутрешния блок? От доста време обмислях да се разделя с активната журналистика и публицистика. Но не аз избрах момента, кога да се случи това. Не съм от хората, за които оставането на екран е на всяка цена. Доказах това (и на себе си) и през лятото на 2013 г. и през лятото на 2017 – та година.
Не позволих това, което не мога да променя, да промени мен. Не съм безгрешна. Не съм и герой. Просто смятам, че журналистът трябва да слугува единствено на истината и фактите.

А дали днес е лесно да си честен в професията? Не, не е.

Защо мълчах? Защото вярвам, че журналистът трябва да говори повече с работата си и по – малко за нея, и за себе си. Това и правих.
В моя професионален път дойде времето да предам нататък и да направя промяната, от която се нуждая от дълго време. Промяна, в която вярвам безусловно.

И понеже стана много патетично…
Къде е Ани? Ето къде и как продължавам да говоря!