Майка на 5-месечно бебе го заведе в болница заради проблем с очите, лекарите онемяха заради причината (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Китайско 5-месечно бебе изкарало акъла на родителите си, след като започнало да изпитва дискомфорт в очите. Майката на Донг Донг сериозно се притеснила за детето си и в крайна сметка го завела на лекар.

Когато отишли в болницата обаче медиците онемели от това, което причинявало раздразнението на детето.

При прегледа станало ясно, че в една от една от очните ябълки на бебето има паразити. Китайските лекари извадили 11 живи паразита от окото на 5-месечното бебе. Операцията е направена в болница в град Сиан в китайската провинция Шенси.

Причината за наличието на паразитите в окото е, че детенцето се заразило с очна инфекция, която е била предизвикана от кръгли червеи, наречени Thelazia callipaeda. Тази инфекция се наблюдава както при хората, така и при котките и кучетата. В Китай заболяването е открито за първи път преди повече от 100 години.

След като лекарите обяснили всичко това на майката на заразеното момченце, тя уточнила, че в дома им няма домашни животни. И все пак бебето е контактувало с любимеца на съседите.