Начало Новините днес Баща на жертви на полет MH370: Самолетът е свален, Франция крие всичко!

Баща на жертви на полет MH370: Самолетът е свален, Франция крие всичко!

Мъж, изгубил съпругата си и двете си деца при трагедията с полет MH370, твърди, че Франция крие информация относно мистериозното изчезване на машината.
Жислан Уатерло (Ghyslain Wattrelos) е изгубил жена си Лорънс и двете си деца – Адриан и Амбър, когато машината на „Малайзия Еърлайнс“ с номер на полета MH370 изчезна от радарите на 8 март 2014 година с 239 души на борда, пише „Дайли Стар“.

Тези дни Уатерло разкри, че е научил от екипа на френската жандармерия за въздушен транспорт (GTA), който разследва изчезването на самолета, че те са открили „несъответствия“ в доклада относно трагедията на властите на Малайзия. По думите му, експертите разследват, дали навигационните данни на изчезналия самолет може да са били хакнати, за да се дегизира маршрута му преди той да се разбие в океана.

Той каза още, че му е било съобщено за няколко „любопитни пътници“, които изисквали допълнително разследване, включително малайзийски експерт по аеронавтика, който е седял точно под оборудването за сателитна комуникация.

Сега, господин Уатерло, който вярва, че самолетът е бил свален, твърди, че френското правителство крие информация относно трагедията. Съкрушеният баща е писал до френския президент Еманюел Макрон с искането да му бъде предоставена допълнителна информация. „Писах му относно информацията, която Франция е получила по време на разследването. Австралийците преди няколко месеца разпространиха френска снимка, докато Франция твърди, че не разполага с нищо. Преди четири години Франция е изпратила много сателитни снимки на разследващите от Малайзия и Австралия, на които са се виждали останки. Въпреки това, когато се видях с Франсоа Оланд, той ми каза, е Франция не разполага с информация“, казва той.

„Очевидно е, че Франция крие информация и не ни казва нещо. Седмица след катастрофата Бюрото за разследване и анализи е съставило доклад. Никога не сме го виждали. Никаква информация не сме получили. Френските съдии не са получили нищо от френска страна“, каза още той.  Мащабното международно издирване на самолета придоби нов импулс миналия месец, след като британец заяви, че е намерил самолета благодарение на Google Maps. Твърденията му доведоха до нов развой на събитията, когато друг търсач на истината заяви, че е намерил снимки от мястото на катастрофата в джунглата в Камбоджа – само на около 16 километра от мястото, за което се смяташе първоначално, че машината се е разбила.

Сензационните разкрития бяха определени като огромен напредък при разбулването на една от най-големите авиационни мистерии за всички времена.

Френските разследващи сега искат отново да анализират суровите данни, събрани от Боинга и ФБР, след като откриха „несъответствия“ в доклада на Малайзия относно трагедията, обнародван през юли.

Те също са идентифицирали „трета страна“, която може да разполага с полезна информация и може да направи софтуер, който да хакне оборудването за сателитна комуникация на самолета.

Антената за сателитни комуникации на самолета си комуникира със серия сателити на Инмарсат и данните от нея са използвани за определянето на маршрута на MH370 педи да изчезне.

В случай, че данните от сателитната навигация са наистина хакнати, данните може да са били манипулирани или изтрити и самолетът може да се е разбил доста далеч от мястото на неговото издирване.

Уатерло твърди, че останалите „интересни“ пътници са били иранец, който помолил неговия приятели във Фейсбук да се молят за него дни преди полета, двама украинци и американец с „атипични профили“.

Според една от популярните версии за трагедията, капитанът на екипажа Захари Шах е планирал и извършил масово убийство поради лични проблеми.

 

 

error: Content is protected !!