Скандален надпис на български се появи на Седмицата на модата в Токио

 

Скандален надпис на български език се появи върху един от моделите на известен дизайнер, представени на Седмицата на модата в Токио.

Фразата „Ку*рви, яжте, пийте — Огито плаща“ – излязла от устата на бившия затворник Огнян Иванов, по време на негово участие в тв предаване преди 7 години – обиколи модните подиуми в японската столица.

Кадрите с дизайнерския тоалет, заснети по поръчка на американското модно списание „Вог“, предизвикаха вълна от противоречиви мнения в социалните мрежи.

Според коментарите под снимка, публикувана в Instagram, творецът, който така смело е решил да използва фразата, е българин. Дизайнерът Стефан Карчев, възпитаник на Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен, не просто е сложил шокиращото изречени върху дрехата, а го е отпечатал върху плата, от който е направена.

Геният, измислил крилатата фраза – по-известен като „Огито“ – е бивш затворник, описван като атрактивна фигура от подземния свят. Още в първото интервю, което дава след излизането си на свобода пред Flagman, Огито показва татуираните си ръце, върху които са изписани думите „к**ви яжте пийте Огито черпи“. След това той обиколи и няколко телевизионни предавания, за да показва с гордост татуировката си.