Как да се избавим от брадавици с народни средства?

Разбира се, можете да се обърнете към козметик, но в много случаи е достатъчно да се доверите на някои проверени народни рецепти и да се избавите от брадавиците. Опитайте!

► Масло от туя (има го в аптеките). Капвайте по една капка масло от туя върху брадавицата 4-5 пъти на ден. Много внимавайте да не попадне в очите или устата. Маслото от туя е доста силен токсин, имайте предвид, че е противопоказно за бременни жени.

► Настойка от туя. Една част листа от растението се залива с 5 части водка или ракия и сместа се оставя да престои 2 седмици. Когато е готова, намазвайте по 3 пъти през 2-3 минути брадавицата – 2 пъти на ден. До две-три седмици брадавицата ще изчезне.

► Хвойнова настойка. Използвайте пъпките и младите клонки на растението, като ги смелите и разбъркате добре. Сложете 50 г от тази смес в стъклен буркан, залейте с чаша спирт и оставете за 20 дни. Прецедете готовата настойка и намазвайте с нея брадавиците по веднъж на ден, докато напълно изчезнат.

► Смелете свежи хвойнови листа и смесете със свинска мас или краве масло в равни пропорции. Намазвайте брадавиците с получената смес по 3 пъти на ден.

► В една супена лъжица брашно добавяйте на капки оцетна есенция, докато се получи гъсто тесто. Преди да си легнете, наложете на брадавицата парченце от това тесто, подсушете леко и обуйте чорапи. Повтаряйте процедурата до пълното изчезване на брадавиците.
Внимание! Тестото не трябва да засяга здравата кожа.

 Подръжте стъпалото с брадавица в топла вода 30-40 минути. След това вземете парченце прополис с размера на брадавицата и го размекнете със слюнка. Изтрийте стъпалото и наложете върху брадавицата размекнатия прополис. Отгоре сложете лепенка и дръжте така 3 дни.

 Стрийте 2-3 скилидки чесън и ги смесете в равни пропорции със свинска мас. Нанесете мехлема върху марля и наложете върху брадавицата. Обуйте чорапи и дръжте едно денонощие. Правете процедурата до пълно излекуване на брадавиците.

 Ако постоянно натривате брадавицата със сок от пресни кисели ябълки, тя постепенно ще намалява, ще потъмнее и след около 10 дни ще изчезне.

► Пригответе си гъста смес от рициново масло и хлебна сода. Нанесете върху тънък плат, наложете върху брадавицата, бинтовайте и обуйте чорапи. Процедурата се прави по 2 пъти на ден до пълно излекуване.

► Старо знахарско средство. Разрежете един средно голям картоф на 12 парченца, като с всяко едно от тях разтривате брадавицата в продължение на една минута.