Последни новини за серийния изнасилвач от Кърджали! Ще си отдъхнат ли жените в родопския град?

„Кошмарът на жените” в Родопите ще влезе в съда. Разследването срещу мъжа, предизвикал масова психоза след серия нападения и изнасилвания в Кърджали, е приключило и всички материали по случая са в Районната прокуратура.

Предстои да бъде изготвен обвинителен акт и той да бъде внесен в съда, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на държавното обвинение.

20 месеца след като 34-годишният смолянчанин В. Д. бе задържан, всички ДНК експертизи вече са готови. Припомняме, че той прекара 8 месеца зад решетки, а поради забавяне на експертизите, бе освободен с по-лека мярка за неотклонение – „подписка”.

Докато в Окръжна прокуратура очаквали резултатите от ДНК анализа, в Национално-изследователския институт постъпвали други „приоритетни” искания, за по-тежки престъпления. По закон пък, лице не може да бъде задържано повече от 8 месеца в хода на досъдебното производство, което от своя страна доведе до по-леката мярка.

34-годишният В. Д. е привлечен под наказателна отговорност за изнасилване и грабеж на една жена, както и за опити за изнасилване и грабеж на други две жени от областния център.

Припомняме, че мъжът, който е от Смолянско, бе задържан след последното нападение над жена на 22 февруари м.г. Според прокуратурата, В. Д. връхлетял дама в началото на Новия мост от страната на централната градска част. Обвиняемият се опитал да ограби 26-годишна жена, която се прибирала към дома си в кв. „Възрожденци“. Първоначално той се разминал с нея, след това се върнал назад и я настигнал. Хванал жената, започнал да я дърпа, опитал се да грабне раницата от раменете й, след което я блъснал на земята. Пострадалата паднала и се развикала за помощ, при което се появил случаен минувач, а нападателят избягал в посока към центъра на Кърджали. Там бил задържан от патрулиращи полицейски служители.

„Не съм изнасилвал. Просто исках запознанство“, твърдял соченият за сериен обирджия и изнасилвач 34-годишен мъж пред разследващите.

В. Д. живеел в Кърджали от повече от година. Преди това бил на работа в София и други населени места в страната. В града край Арда го ангажирали най-вече да цепи дърва.

В района на Новия мост имаше серия от нападения над жени. Създаде се психоза, че в Кърджали броди среднощен изнасилвач.