Последни секунди живот: Появиха се СНИМКИ от борда на рухващия Boeing-737 MAX 8 и скандални разкрития за пилотите от Lion Air

Появиха се нови детайли от разследването на авиокатастрофата в Индонезия, която бе призната за най-голямата в историята на страната по брой жертви.

Боингът на Lion Air, изпълняващ полет от Джакарта до Панкалпинанг, изчезна от екраните на радарите 13 минути след излитане. По-късно бе съобщено, че машината е паднала в морето в района на западното крайбрежие на остров Ява.

На борда на самолета са се намирали 188 души.

Индонезийската компания купува разбилия се самолет преди година. Пътническият лайнер четвърто поколение от семейството на Boeing е изкарал във въздуха само 2 месеца.

Между другото, това е първата в историята катастрофа с участието на новия модел на Boeing 737 МАХ 8.  При предишния полет на борда на самолета са възникнали технически проблеми. От Lion Air уверяват, че всички неизправности са били отстранени.

Частната индонезийска авиокомпания Lion Air се радва на най-голяма популярност в региона въпреки съмнителната си репутация. На няколко пъти превозвачът е получавал отказ на молбите си за членство в Международната асоциация за въздушен транспорт, а самолетите му са включени в черния списък на ЕС.

По данни на австралийски медии, от 2011 година пилотите на авиокомпанията са хващани нееднократно, че употребяват наркотици. През декември миналата година старши пилот на компанията дори е бил арестуван за употреба на забранени вещества.

Междувременно в социалните мрежи се появи снимка от разхерметизирания салон на лайнера.

Тя е направена малко преди машината да се разбие и е запечатала лицата на част от пасажерите, които ще са мъртви след броени секунди.