Каракачанов побесня и се закани да се гръмне с пистолета си насред площада в София, ако…

“Нито една стотинка не е влязла във ВМРО от издаването на български паспорти. Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето и да е не е придобита в наша полза.
И ако някой докаже противното, готов съм да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София.”,заяви лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, пише „Труд“.

Той отхвърли като “клевети и доноси” твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че “услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО”. Енчев настоява до изясняване на всички обстоятелства по разследването на спецпрокуратурата, която арестува шефа на ДАБЧ и още 30 служители, “Каракачанов да бъде отстранен от министерския пост, който заема”.

Припомняме, че спецпрокуратурата обвини четирима души, сред които председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и главния секретар Красимир Томов, за участие в корупционна схема с фалшиви документи за българско гражданство. Разследването е и за длъжностни престъпления. Харалампиев е обвинен като лидер на групата и е задържан за 72 ч. При акция с участието на комисия “Антикорупция” в понеделник бяха задържани над 20 души.

Групата продавала фалшиви документи за български произход на граждани на Молдова, Украйна и Македония срещу 5000 евро. Бележките менте били използвани при процедурата по получаване на българско гражданство, пише още „Труд“.