Колеги на Викторио проговориха! Двойният убиец търпял подигравки заради Дарина, страдал от комплекси, защото…

Двойният убиец от столичния квартал „Надежда“ Викторио Александров е планирал да убие жена си и детето си още в петък на Димитровден, три дни преди касапницата. Това става ясно от профила му във фейсбук, където на 26 октомври е сложил две жалейки.

В същия ден Александров пуска и жалба срещу Дарина Министерска за психически тормоз. Основанията в нея са, че тя спряла да се обръща към него с думата „Мило“, а казвала цялото му име, пише „Телеграф“.

Предния ден, в четвъртък на 25 октомври, двамата се скарват жестоко и младата жена го прогонва от общото им жилище на улица „Бели Дунав“ 2 в „Надежда“. Жалейката в профила му е без всякакво описание и е по-скоро загатване за това, което извършва 3 дни по-късно.

Дарина, изплашена и вероятно очаквайки нещо лошо да се случи, е повикала баща си при нея и току-що навършилата 1-годинка Никол. Георги Министерски е пазил дъщеря си и внучка си през целия уикенд, но в понеделник е бил на работа.

Около обяд Викторио Александров нахлува в жилището, убива хладнокръвно Дарина със законния си пистолет „Смит енд Уесън“, грабва детето и изчезва. Оръжието е закупено от него през 2014 г. , когато поостъпва на работа в частната охранителна фирма „СОТ 161“, където е в автопатрул. Като сотаджия Александров често ставал обект на подигравки от колегите си, разкриха работили с него, Бил твърде тих, кротък и най вече много страхлив.

Същевременно обаче имал и сериозни комплекси по отношение на жените. Отделно изпитвал неудовлетворение, най-вече заради майката на Дарина Ваня Министерска, която е счетоводител. Тя не го харесвала за зет, защото бил „прост сотаджия:“, твърдят колегите му, с които споделял части от личния си живот. Дарина освен че следвала висше образование, не искала и да сключва брак за какъвто Викторио постоянно я притискал. Решил, че появата на общото им дете проблема. Младата жена обаче твърдо предпочитала да живее на семейни начала, поне докато се дипломира.

Въпреки че се познавали почти от деца, а интимната им връзка била от около 3 години, Дарина и Викторио често се карали. Двамата имат къщи в две близки села в Елинпелинско – Горна Малина и Белопопци. Преди около година за няколко месеца се разделили, но раждането на Никол ги събрало.

Припомняме, че 26-годишният Викторио Александров застреля в главата майката на дъщеря си 23-годишната Дарина Министерска след семеен скандал. 26-годишният мъж, който застреля и дъщеричката си на 1 годинка по-късно в Горни Богров, е направил неуспешен опит за самоубийство. Животът му е вън от опасност, а самият той е под охрана в „Пирогов“. Лекарите не успяха да се преборят за живота на детето и то издъхна в болницата.