Страшна драма на покрива на мол: 14-годишна се хвърли да се самоубива след приятеля си, смел охранител направи нещо изумително (СНИМКИ)

Драматични кадри от спасяването на 14-годишно момиче, решено да се хвърли след своя 16-годишен приятел от покрива на висока сграда се появиха в социалните мрежи. Тийнейджърите били сключили „самоубийствен пакт“ – и двамата да сложат край на живота си, съобщава „Дейли Мейл“.

Драмата се разиграла на покрива на търговски център в курорт близо до испанския град Марбела. След като 16-годишният британец Ричард Фицсимънс скочил от 20-метровата сграда, 14-годишната му приятелка пристъпила напред с намерението да направи същото. Тя, обаче, се разколебала за миг, което било използвано от намиращ се наблизо охранител.

Той се хвърлил върху нея, а след малко и негови колеги му помогнали да спаси момичето. Това не станало лесно – имало кратка борба между девойката и тримата мъже.

Трагичната случка е от петък следобед. Двамата самоубийци учели заедно в „Алоха Колидж“ в Марбела, считано за едно от най-скъпите международни учебни заведения в региона. Близките им се разтревожили, след като момичето публикувало в Инстаграм съобщение, в което казва: „Това е един мръсен свят, в който не искам повече да живея. Съжалявам – към всеки, който ме е обичал или подкрепял, благодаря ви, обичам ви и ще ми липсвате“.

Мъж от Норвегия, който се намирал в отсрещната сграда време на инцидента, разказва; „Пиех кафе със съпругата си в нашия дом на осмия етаж, когато чух силен трясък. Беше момчето, което се беше ударило в земята, но първоначално си помислих, че е автомобилна катастрофа. Отидох да видя какво става и забелязах младо момиче да се бори с охранител на отсрещния покрив. За секунди пристигнаха още двама или трима. Борбата продължи няколко минути. Охранителите я извлякоха на малка платформа на покрива и седнаха върху нея. Тя изглеждаше много ядосана и беше точно на ръба на сградата. Дойдоха още хора и тя се успокои. Изглеждаше сякаш ѝ е свършила енергията и се е предала“.

Момчето и момичето казали на приятелите и семействата си, че смятат да отидат заедно да пазаруват в търговския център същия ден. На някои свои приятели, обаче, те споделили, че смятат да се качат на покрива и да сложат край на живота си. Една от майките се обадила в магазина, откъдето изпратили група охранители на покрива, след като един от тях забелязал децата на камерите.

От полицията съобщиха, че разследват смъртта на Ричард като самоубийство. Той е син на британец и бразилка.

Приятелката му е в болница, получила е паник атака. Името ѝ не се съобщава.