Ето как да се отървете от бактериите, които причиняват киселини, язви и подуване на корема

Helicobacter pylori е нещо, което всеки би искал да избегне. За съжаление, тези ужасни бактерии могат лесно да намерят път в тялото ви.

Те засягат храносмилателната система, причинявайки язви и дори рак. Helicobacter pylori унищожава стените на стомаха. Тя може да влезе в тялото с водата или от замърсени продукти.

Не се отчайвайте , защото природата винаги се грижи нас. Спокойно можете и у дома  да излекувате инфекцията.

Чести симптоми на инфекция с H. pylori:

подуване;

повръщане;

гадене;

коремен дискомфорт;

стомашна болка;

умора;

киселини;

диария;

халитоза;

анемия;

влошаване или загуба на апетит;

пептична язва на стомаха.

Как да се отървете от H. pylori по естествен начин?

1. Мед.

Яжте една супена лъжица мед преди закуска. Можете също да го мажете на филийка.

2. Сок.

Чаша пресен сок сутрин (преди закуска) работи чудесно. Винаги пийте пресен сок и избягвайте продукти, съдържащи подсладители.

3. Пробиотици.

Използвайте пробиотици за лечение на инфекцията. Изследванията показват, че пробиотиците работят много по-добре от антибиотиците, когато става дума за лечение на H. pylori.

4. Черен кимион.

Въпреки факта, че тези семена са малки, те могат да унищожат бактериите. Учените вярват, че те са по-ефективни от терапията с лекарства. Черните семена осигуряват стомашно-защитен ефект и намаляват киселинността в организма.

5. Броколи.

Сулфарафан е антиоксидант с мощни детоксикиращи свойства. Той третира инфекцията и елиминира симптомите на гастрит. Мощният антиоксидант може също така да възстанови вредите, причинени от нестероидни противовъзпалителни средства./ Zdrave.to