С тази рецепта ще премахнете слузта от белите дробове за една нощ и ще забравите за кашлицата

Въпреки че кашлицата обикновено е безобидна, често тя може да бъде достатъчно тежка, за да попречи на нормалното ви дишане, да наруши съня ви и да засегне ежедневните ви дейности.

Въпреки че може да се разболее от кашлица, децата обикновено са най-засегнатите поради слабата им имунна система. Това е досаден симптом, затова хората търсят нещо, което да го облекчи.

Повечето от нас първо се консултират с лекаря си и обикновено им се предписва сироп за кашлица. Но това ли е най-доброто решение? Оказва се, че не е така. Той съдържа кодеин и декстрометорфан, две съставки, които са свързани с различни странични ефекти, включително мигрена, безсъние и главоболия.

Добрата новина е, че съществуват естествени алтернативи на предписаните и без рецепта сиропи за кашлица.

Представяме ви едно естествено, но много ефективно средство за защита. Ключовата съставка е джинджифилът – универсално растение, което се използва както като подправка в готвенето и като добавка  за напитки като бира и чай. Освен това в традиционната китайска медицина, както и аюрведична медицина, използват тази съставка, за да предотвратят и лекуват широк спектър от здравословни проблеми, като засилване на метаболизма, облекчаване на болката, предотвратяване на рак, заздравяване на кръвоносните съдове, стомаха и много други.

Джинджифилът и меда в продължение на хилядолетия са били използвани като ефективни средства за лечение на различни заболявания, а в случай на силна кашлица, те отново доказват своята ефективност.

Рецепта с джинджифил, която ще ви спаси от кашлицата за една нощ

Съставки:

1 супена лъжица прясно настърган джинджифил или джинджифил на прах

Мед

Зехтин

Брашно

Салфетка или кърпа

Лепенки

Марля

Инструкции:

Разбъркайте първо меда и брашното

Когато се смесят напълно, добавете джинджифила и зехтина

Смесете добре!

Поставете сместа върху салфетка и обвийте марля около нея

Поставете компреса на гърдите си, като ги залепите с лепенка

Възрастните могат да оставят лечебното средство за една нощ, но имайте предвид, че може да причини силно изпотяване.

Децата могат да държат компреса до три часа преди лягане.