Възмездие: Страшна смърт за наглия апаш, който нахлу в дома на Мира Добрева!

Крадецът, който обра дома на Мира Добрева и още дузина нейни съседи, загина. Апашът Димитър с воинския прякор Шаката умрял след падане от 4-тия етаж на кооперация в София, в която влязъл да краде за пореден път. Това разкриват ченгета, цитирани от „Телеграф“. Инцидентът с крадеца станал месец след удара в дома на Мира Добрева и съседката ѝ Емона Карагьозова.

Жилищата на тв водещата и младата Карагьозова, които се намират в затворен комплекс в кв. „Изток“, бяха обрани в края на юли. Камери заснели бандита, но лицето му не се вижда, тъй като носел черна кърпа, стигаща до очите, пише още „Телеграф“.

Първа под ударите на Шаката попаднала Емона. По думите ѝ апашът се вмъкнал около 3:30 ч. И духнал с личните ѝ вещи. На стойност около 1000 лв. И бижута. Точно 10 минути по-късно крадецът нахлул в дома на Добрева. И двете спели дълбоко и не усетили набезите.

Характерното при Шаката било, че се катери като паяк по фасадите на сградите, действа изключително бързо и не му пука, че го снимат камери. От видеозаписите се забелязали и други негови белези, осанка, походка, които насочили ченгетата към него, затова и бил сред кръга заподозрени.

Около месец след удара на Мира Добрева Шаката решил да обере друго набелязано жилище в нова кооперация в кв. „Сухата река“. Облечен с черни дрехи и отново с кърпа през лицето, той се качил до 4-тия етаж. Хванал се за прегради на терасата, но две от тях се счупили и се строполил на паважа. Инцидентът е регистриран на 15 август през нощта.

Будни граждани от блока видели маскирания апаш да лежи на земята и веднага алармирали полицията, като междувременно заснели крадеца и го пуснали във фейсбул. Шаката не издъхнал на място при удара със земята, а изпаднал в кома, обясниха медици. Той бил закаран в болница, където лежал близо месец, а през септември починал. По време на обиски в жилища, които е обитавал, пък криминалисти открили вещи на много от жертвите му, сред които и съседи на Мира Добрева. Стигнали и до заложната къща, в която давал златни накити и антики, които задигнал.