Появиха се първи СНИМКИ и скандални разкрития за стрелеца, убил 12 души в Калифорния

Идентифицирана е самоличността на стрелеца, който уби 12 посетители в бар в калифорнийския град Таузънд Оукс. Това съобщава ABC News.

Според източници от правоохранителните органи, стрелбата е открита от Дейвид Иян Лонг. Според съседите човекът обикновено се представя със своето второ име.

Според АП нападателят е на 29 години. Той е бивш морски пехотинец. Служил е в елитните части на морската пехота. Често попадал в полезрението на полицията заради дребни инциденти.

Преди да открие стрелбата, той е използвал димна бомба. Също така се съобщава, че мъжът е използвал пистолет Glock с калибър 45. Източници на ABC News твърдят, че пистолетът е придобит законно.

По време на атаката имаше стотици хора в заведението. Повечето от тях успяха да избягат, някои от тях скочиха от прозорците на втория етаж.

Както съобщихме по-рано стана известно, че жертвите на стрелеца са 12 души, сред които един полицай. Повече от 12 души също са ранени. Самият атакуващ бе намерен мъртъв. Не е посочено дали е бил застрелян от полицията или е извършил самоубийство.