Времето се разваля, температурите падат

 

Влошаване на времето ще започне от четвъртък с повече облаци и нахлуване на по-студен въздух от север-североизток, сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик кафе“.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

В четвъртък ще бъде облачно, с нахлуване на по-студен въздух температурите ще започнат да се понижават. В четвъртък на места в страната ще превали дъжд, а на места в планините – слаб сняг.

Но още в петък тези слаби валежи ще спрат, а максималните дневни температури се очаква да се между 6 и 11 градуса. През уикенда ще е сравнително студено, но без валежи. По високите полета в Западна България дневните температури ще бъдат 5-6 градуса, а минималните температури през нощта може да паднат и под нулата.

Следващата седмица времето ще променливо. Средиземноморски циклон ще приближи страната ни в края на настоящата и началото на следващата седмица и ще донесе превалявания.

В понеделник и вторник ще има превалявания, които ще бъдат слаби и основно от дъжд, а в планините и планинските райони – от сняг.

От сряда нататък отново ще се затопли и са възможни превалявания от дъжд.