Вълшебните предмети, които носят късмет в дома

Ако се интересувате от езотерика и окултни практики, то навярно вече сте чели, че е добре в дома ви да има по-малко предмети, тъй като те не само събират прах, но и са носители на специфична енергия, която понякога може да не ви действа особено положително.

Сред вещите, които не бива да допускате в дома си, са малките фигурки на орли или щъркели, които биха могли да привлекат лоша поличба на обитателите на дома.

Същото се отнася и за рогата на животни, плакатите с риби, фигурките на слон с провесен хобот. Ето защо, ако имате някои от тези предмети в жилището си, е желателно да се отървете от тях. Същевременно обаче според екстрасенсите има магически предмети, които зареждат дома с положителна енергия. Нужно ви е огледало на стойка, по възможност в малък размер. Оглеждайки се в него, вие ще се чувствате по-красиви и в действителност ще действате като магнит за противоположния пол. Освен това този предмет ще ви помогне да намирате успешни идеи за вашата работа. Сигурно си мислите, че след като в днешно време можем да си водим бележки на нашите електронни устройства, нямаме нужда от тетрадки и химикалки.

Според мистиците обаче, за да се осъществят нашите най-съкровени желания, те трябва да бъдат изписани на истински лист. И в тази връзка те препоръчват винаги да имаме красив тефтер до нощното си шкафче, който да ни служи като дневник. Още една старомодна вещ, за която вече няма място в съвременния дом, е газената лампа. Всъщност не е точно така, защото според някои стари записки този атрибут има способността да изгони злите сили от дома и да ги защити от такива в бъдеще. Във всеки един дом задължително трябва да има саксийно цвете със зелени листа, което да стои в спалнята. То пази от кошмари и способства за пълноценния сън.

Красивата кана с вода за дома също е задължителен предмет. Тя трябва да стои на място, където членовете на семейството се събират. Смята се, че когато хората си разменят комплименти и ласки, водата в съда улавя положителната енергия и я задържа за по-дълго. Когато обаче е имало някакъв скандал около нея, е добре течността да се смени, защото може да задържи и негативна енергия. Гоблените и бродериите също са с магични сили. Те носят семейно благополучие, ако се предават от роднини. Така че не изхвърляйте старите ръчно украсените възглавнички или покривки от бабите си. На късмет са ви.