Какво може да направите с чаша кисело мляко, шепа брашно и няколко яйца и то само за 9 минути- истински есенен шедьовър

Сега ще ви дадем идея за един много лесен и бърз десерт с максимално малко продукти и време за приготвяне, а колко е вкусен само, леле майко!

Това се случва, когато късно вечер изведнъж ви се дояде нещо сладко и имате само чаша брашно, а в хладилника пуст се лута само една чаша кисело мляко, няколко яйца и самотна ябълка. В този случай потърсете рецепта за лек ябълков кекс . Няма да минат повече от 10 минути, за да го подготвите, а резултатът ще надхвърли всички очаквания.

Плодът се оказва великолепен, ароматен, полезен – просто мечта! В нея няма много калории, така че дори тези, които са на диета, могат да си позволят малко парче.

Опитайте се да получите мощен заряд на ендорфини.

съставки

Яйце 2 броя

захар 200 g

ванилия 1 ч.л.

кисело мляко 250 ml

Пшенично брашно 300 g

масло 50 g

ябълка 2 броя

сода 0,5 ч.л.

Подготовка

Разтопете маслото и го охладете. Разбийте яйцата в купата, добавете захар, ванилия и разбъркайте с миксер при максимална скорост, докато масата се сгъсти и се увеличи обемът. В отделна купа смесете киселото мляко със сода и разбъркайте докато се раздуе.

Свържете двете смеси и изсипете охладеното масло. При постоянно разбъркване бавно добавете брашно.

Вземете кръгла тавичка с диаметър 22-24 см, намажете с масло и налейте тестото. Обелете ябълките и нареежете плодовете на филийки. Поставете парчетата в тестото в кръг. Поставете сладкишът във фурната, която предварително сте загряли до 180 градуса, за 45-50 минути. Проверете дали се е изпекла с клечка за зъби. Ако тортата е изгоряла отгоре и все още не е изпечена, покрийте с фолио и я върнете във фурната.

Ябълковият кекс с кисело мляко, приготвен във фурната, е изходът, когато трябва бързо да измислите нещо за закуска или следобеден чай набързо. Подгответе този разкошен десерт и поглезете семейството си. Бон апетит!