Кошмар на АМ „Хемус“! Спряха движението при „Белокопитово“

 

Протестиращи блокираха автомагистрала „Хемус“ при п.в. „Белокопитово“, предаде „Фокус“. Затворени са платната във всички посоки, но е осигурен коридор при спешни случаи.

Започват да се образуват колони от чакащи ТИР-ове.

Около 40 човека са се събрали на протест на второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев преди Разлог, предаде Пирин. Пътят е блокиран. Продължават да пристигат и още граждани, които искат да изразят недоволството си.

Полицейското присъствие е засилено. Развяват се много български знамена, звучат патриотични песни и почти всички носят плакати с различни лозунги на тях. Сред посланията са: „Искаме да живеем в България“, „ Не на увеличението на водата“, „Този път последствия ще има за вас“ и други.

Протестиращи, които тази сутрин тръгнаха към границата, вече блокираха движението и в двете посоки по пътя Хасково – Димитровград. Близо 100 коли от центъра на Хасково се отправиха към границата към 9 часа и в момента се движат с около 20 км в час.

Край димитровградското село Крепост към недоволните от Хасково се присъединиха от Димитровград и Кърджали. Исканията на недоволните остават същите както и в предишните дни. Пред Дарик те обясниха, че не е достатъчна оставката на Валери Симеонов: „Смятаме, че е време за някаква промяна – искаме промяна в правителството, в цялата система, защото тя ни убива. Надяваме се да бъдем чути. Трябва още хора да си подадат оставката“.