Накъде отиваме: Мъж забременя и роди

Той се казва Тристан Рийз. Има къса черна коса, гъста брада и коремче, за да сме по-точни – бременно коремче. Да, той е мъж и e бременен, колкото и странно да звучи тази дума в мъжки род. Или по-скоро бе бременен, защото вече роди живо и здраво момченце на име Лео.

Тристан сподели с феновете си онлайн, че и той, и бебето се чувстват добре. „Лео яде като шампион, спи и ни праща много усмивки“, допълни Тристан. Тристан Рийз всъщност се ражда като жена, но след като разбира, както самият той признава, че е мъж в женско тяло, решава да направи необходимото, за да поправи тази грешка. Което за него означава да стане трансджендър мъж.

В кожата на транссексуален Тристан намира вътрешния мир, който му е необходим, както и любовта в лицето на Биф Чаплъл, с когото заживяват щастливо в Портланд, САЩ. Толкова щастливо, че двамата решават да станат родители заедно. Те осиновяват племенничката и племенника на Биф – Хейли и Райли, и по този начин не само изпълняват мечтата си да имат наследници, но и спасяват децата от проблемния дом, в който живеят. Това разкрива самата ексцентрична двойка. Двойката обаче не се задоволява с това да отглежда осиновени дечица. Мъжете искат да станат родители на дете, което да е тяхна плът и кръв.

Затова Тристан, който не се е подложил на операция за смяна на пола, спира тестостерона, който приема, с надеждата да успее да забременее. Цикълът му е спрял, но след прекратяване на приема на тестостерон менструацията му отново идва. Въпреки редовния цикъл двамата с половинката му Биф изпитват затруднения и опитите за бебе дълго време не се увенчават с успех. Но един ден слънцето изгрява и на тяхната улица – Тристан забременява. „През цялото време на бременността и аз, и бебето бяхме под постоянен медицински контрол“, признава мъжът. Той разкрива, че бременността му е била безпроблемна и единственото, което го е мъчило, е бил гладът за пържени картофки.

Раждането минава безпроблемно, но това, което им създава грижи, е реакцията на осиновения им син Райли. „Той много се притесняваше какво ще кажат децата в училище, ако разберат, че един от бащите им е бременен. Питаше дали не може да каже на съучениците си, че бебето, което ще се роди, не е наше, а ние просто се грижим за него временно. Разбира се, че искаме да му дадем комфорта и спокойствието, които са му нужни, но да му позволим да лъже за такова нещо и да не признава, че има братче, минава границата на нормалното“, разкрива Тристан.

„Хейли от своя страна бе изключително доволна, че ще става кака и побърза да разгласи пред целия клас, че трансджендър баща ѝ е бременен“, допълва мъжът, смеейки се. Към днешна дата обаче Лео е вече на годинка, а каката и батко му го обожават и в дома цари пълна хармония, категоричен е Тристан. Смятате ли, че това е нормално?