Намушкаха със самурайски меч и съсякоха с брадва българин в Лондон, а той стана герой, защото… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Българин стана герой в Лондон, след като осуети обир на известна банда. Петър Димов е строител и живее в Обединеното кралство от 15 години. Той бил на работа, когато група млади мъже се опитали да ограбят луксозен магазин за бижута. За драматичните събития разказва британският вестник „Метро“, цитиран от „Телеграф“.

Част от крадците били на мотори, а останалата част се возели в откраднат джип. Първоначално бандата опитала да вкара колата в магазина, като разбие витрината. Тъй като не се получило, младоците започнали да удрят по стъклото с брадви.

Случката се разиграла през март тази година. Според съда Мартин е ръководител на бандата. Заедно с него били Хари, Райс и Алфи. Всички на възраст между 18 и 22 години. Четиримата са планирали и извършили две нападения. Първото е атаката на улица „Слоун“, на която е станал свидетел българинът. Младите мъже били облечени в черно с якета и каски . Те опитали няколко пъти да проникнат в магазина за бижута, когато към тях се приближил Петър. Камери са записали всичко, но нападението над българина се случило извън обсега на заснемане.

Според показанията на Димов, когато той се появил, един от бандитите го пробол със самурайски меч в гърба. Въпреки раната нашенецът успял да вземе надмощие, докато не бил нападнат от още няколко души. Те го свалили на земята и започнали да го налагат. Кракът на Петър бил посечен с брадва.

След нападението мъжете се върнали на моторите си, оставяйки откраднатия джип. „Аз бях отведен в болница с линейка. Лекуваха раните ми и изкривяването на дясното ми коляно“, разказал преди дни българинът, който е свидетел по делото срещу групата. Петър описал и трудния период на възстановяването си. Заради удара в гърба Димов е получил белодробна инфекция, както и проблеми с кръвообращението.

„Усещам болка постоянно, Когато седя и лежа, ме боли гърбът, а когато ходя – кракът, заради което куцам“, споделя още Петър. Той е отключил тревожно разстройство и страхова невроза.

Въпреки осуетения опит за обир лондонската банда все пак успява при втория си удар месец по-късно. Тогава младите мъже откраднали чанта за 85 000 паунда. Част от тях отрекли обвиненията в съда, а други се признаха за виновни в заговор за обир, Съдебният процес продължава.