Гъмов се изповяда и разкри защо жена му го напуснала

Станимир Гъмов е символ на комедията не само пред камерите на „ВИП Брадър“, но и в живота. Животът на актьора обаче не е пълен само със смях и забава, а и с тъга, огорчение и разочарования. Това е признавал самият той, разбира се, уточнявайки, че съумява бързо да излезе от тези опустошителни емоционални състояния.

„Не ги наричам депресии. Това е диагноза в крайна сметка, много сериозно нещо е депресията… Тъгата… Има и самосъжаление понякога… И си казваш: „Защо пък сега на мен?!“ Много бързо излизам от тези състояния. Гледам да не се подчинявам на тези неща. Плюс това като имаш много приятели около себе си, прекрасна работа и нямаш време… В крайна сметка то е въпрос на его“, споделял е Станимир Гъмов.

Актьорът не е изтъквал конкретните причини, поради които периодично затъва в блатото на негативните чувства. В артистичните среди се коментира, че вероятно поводи в миналото му са били моментите на безпаричие в семейството. В един такъв момент актьорът все пак успял да се вземе в ръце и намерил изход от безизходицата. Цяло лято бил общ работник на строеж. Гъмов не се срамува да си го признае.

„От бачкане не ме е страх. Трудил съм се на строеж. Носехме, мъкнехме, стъргахме, грундирахме – по 10 часа на ден“, признава той. От тогава той помни и забавна случка. Стъпил на тухла четворка, за да маже с грунд по-нависоко, но взел, че паднал и изсипал кофата върху себе си. „Станах червен… Как се маха ли?! С времето“, разказва Гъмов с емблематичното си чувство за хумор.

Моментите на финансови затруднения със сигурност са били неприятни за актьора, но това, което го мъчело години наред, а и днес има своето отражение върху емоционалното му състояние, е раздялата с жена му Ани. Той не е споделял причините за нея, но пък е признавал, че чувства силна вина за разрива помежду им. В арт съсловието се мълви, че причината е злоупотребата му с алкохола и бохемските компании, с които пирува до зори. Днес двамата са запазили добри отношения и си поделят грижите за сина им Иван, пише „Уикенд“.

А Станимир Гъмов, както се убеждават всяка делнична вечер и зрителите на „ВИП Брадър“, е изключително забавен. Ръси шеги и споделя житейски истории, почти изигравайки ги като скеч. Както веднъж, малко преди да влезе в Къщата, актьорът сподели, че се крил, за да не влезе в казармата. „Ако не ме бяха приели за актьор, може би щеше да ми се наложи да отида в казарма и това съвсем да обърка нещата… Аз се крих до 30 години. Търсиха ме много упорито, непрекъснато дишаха във врата ми, но вече бях във ВИТИЗ.“