Начало Новините днес Примерен канадски офицер след работа обличал дамско бельо и отивал да изнасилва...

Примерен канадски офицер след работа обличал дамско бельо и отивал да изнасилва и убива (СНИМКИ/ВИДЕО)

Криминологът Дейвид Уилсън за първи път разказа потресаващи подробности за убийствата, които смразиха Канада.

Ръсел Уилямс бил примерен офицер от Кралските военновъздушни сили на Великобритания. Мъжът служел на най-голямата авиобаза в страната и бил смятн за изгряваща звезда, след като му е поверявано да бъде пилот за такива VIP персони като принц Филип. В действителност, обаче, Ръсел бил далеч от образа, който се стараел да показва пред другите, съобщава Daily Record.

Офицерът водел двойнствен живот, който може да послужи като сценарий за филм на ужасите.

„Той прониквал в къщите, за да открадне женско бельо, а след това го обличал. В такъв вид той се фотографирал. Но това е само върхът на айсберга. След това той влизал в домовете на жени и ги завързал, а в крайна сметка това впоследствие се обърнало в убийства“, заяви криминологът Дейвид Уилсън.

Делото на Ръсел шокира цялата Канада през 2010 г. Независимо от това, че Ръсел Уилямс бил на работа, той успял да извърши общо 80 взлома. Офицерът, който бил женен за уважавана бизнес дама, започнал да прониква в къщите на съседите през 2007 г., но две години по-късно това се оказало недостатъчно за него и той извършил две сексуални нападения.

През същата година той влязъл в къщата на ефрейтор Мари-Франс Комо, която работела под негово командване. Ръсел жестоко издевателствал над жената в продължение на няколко часа, след което я убил. Всичко, което се случвало, той снимал с камерата си. След това, сякаш нищо не се е случило, той се върнал на работа и изказвал съболезнованията си на бащата на жертвата.

През 2010 г. се случило следващото убийство. Той влязъл в къщата на Джесика Лойд и извършил пъкленото си дело. Ръсел бил разкрит благодарение на автомобилните гуми, които оставили отпечатъци близо до дома на жертвата. Полицията успяла да разпита убиеца и да измъкне признанията му за 10 часа. И записът от разпита на офицера станал наръчник за други следователи.

error: Content is protected !!