Извънредна новина след сблъсъка на американски изтребител F-18 със самолет С-130 над Япония! Извадиха от морето…

Един човек е бил спасен в резултат на спасителната операция след катастрофата между американският изтребител F-18 и товарния самолет КС-130 близо до бреговете на Япония, предават световните агенции.

Според други източници двама души от екипажа вече са открити.

Корпусът на морската пехота на САЩ потвърди, че единият от пилотите е бил спасен и че състоянието му е стабилно, преминава медицински прегледи в авиобаза Ивакуни.

По-късно японското министерство на отбраната съобщи, че още един член на екипажа е открит във водите края бреговете на Япония. Не е известно какво е състоянието му. Той е бил открит на около 100 км южно от нос Мурото на остров Шикоку в Югозападна Япония.

Съдбата на останалите петима военни е неизвестна.

Комюникето на американската морска пехота не дава много информация за нещастния случай. Възможно е двата военни самолета, които са били базирани в базата „Ивакуни“ на морската пехота на САЩ, също в Южна Япония, но на остров Хоншу, да са се сблъскали при презареждане

Припомняме, че американски изтребител-бомбардировач F/A-18 и транспортен самолет КС-130 се сблъскаха край бреговете на Япония. Двата самолета излетели от американската военноморска база „Ивакуни“ и са провели „планиран учебен полет“.

Инцидентът е станал около 2:00 ч. местно време. Общо в двата екипажа е имало 7 души.