Нова версия за убийствота на бизнесмена Петър Христов! Зад разстрела изплува името на Джими, който…

Криминално проявено лице с прякор Джими, който е много близък приятел на тартора на бандата „Наглите“ Поли Културиста, е бил разследван и поставен под наблюдение със СРС-та заради убийството на бизнесмена Петър Христов, пише „Уикенд“.

11 месеца след показния разстрел над Христов все още няма арестуван нито извършител, нито поръчител. Това обаче не означава, че МВР не работи по случая. Източници от Вътрешното министерство разкриха, че още от първите дни след престъплението, а и до днес, една от водещите версии е, че бившите членове на „Наглите“ са поръчали убийството. То бе извършено на 8 януари около 10 ч. Сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади“.

Пи 49-годишния мъж беше стреляно с чешки картечен пистолет „Скорпион“. Такова автоматично оръжие се използва от професионални убийци за мокри поръчки. Общо 5 куршума попаднаха в тялото му. 3 от тях калибър 7,62х39мм, бяха поразили бизнесмена в гърдите.

Един го улучи в главата, а последният в шията. Този куршум бе излязъл от тялото на Христов, всички останали са заседнали в него и извадени при аутопсията. Срещу Христов е стреляно от близък строеж, а част от камерите в района не са работели.

Петър Христов бе човекът, заради когото в края на 2009 г. МВР разби недосегаемата дотогава банда „Наглите“. Това бе потвърдено включително от бившия главен секретар на ведомството Калин Георгиев. Христов лично е завел при ченгетата свидетеля Найден Недев, за да издаде „Наглите“. Той бил част от бандата. Недев, заедно с друг член на „Наглите“ – Валентин Михайлов – Ихтиманския, впоследствие станаха защитени свидетели.

Заради показанията, които дадоха, успяха да отърват затвора. Благодарение на показанията на Найден Недев ченгетата влезли в дирите на похитителите, като първият, който попаднал в капана им, бил Ивайло Евтимов – Йожи.

Любопитното е, че малко след това братът на Недев – Драгомир, бил освободен от затвора, където излежавал присъдата. Според постъпила по оперативен път информация в службите, поръчката за разстрела на Петър Христов е издадена от един от лидерите на „Наглите“. Групата умишлено изчакала да минат няколко години, така че да не бъдат заподозрени за вендетата. Имало и версия, че баровецът е гръмнат заради спор за пари с израелски бизнесмени, които уж измамил с 3 милиона евро, но тя отпаднала поради липсата на доказателства. В момента полицията работи само по версията, че екзекуцията е поръчка на разбитата банда „Наглите“.