Искат смъртта на принц Хари, изневерил с Меган Маркъл на…

Да убием принц Хари, защото той с брака си с Меган Маркъл изневери на нашата раса, заяви неонацистка група, написа британският в. Дейли мейл”, цитиран от новини.бг.

Организацията Sonnenkrieg Division (Дивизия „Слънчева война”) отправи апел в интернет за ликвидирането на внука на държавния глава на Обединеното кралство Елизабет II. Той бе обвинен в измяна на принципите на чистата раса заради женитбата си за американската актриса. Херцогинята на Съсекс по майчина линия е потомка на закарани преди векове африкански роби. „Сбогом, предателю!”, с тези думи завършваше вече премахнатият пост“, посочи още медията.

За създател на Sonnenkrieg Division се смята 21-годишният студент Андрю Деймън. „Тя обединява не повече от 15 души”, пише още лондонското издание. Организацията е клон на американската група Atomwaffen Division (Дивизия „Атомно оръжие”), чийто лидер Брандън Ръсел бе задържан през 2018 г. във Флорида. Той и негови сподвижници са обвинени в извършаване на поне пет убийства по расови подбуди.