Свиреп убиец излезе от предсрочно от пандиза, нанесе се при братовчед си и превърна живота на жена му в истински кошмар

Районна прокуратура-Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 42-годишен рецидивист, лежал в затвора за убийство. Този път М.С. е подсъдим за изнасилване на жената на братовчед му, което е извършено от него в условията на опасен рецидив.

През 2009 г. обвиняемият К. бил осъден за убийство на петнадесет години „лишаване от свобода“. Осем години по-късно той бил предсрочно освободен от изтърпяване на останалата част на наказанието по присъдата.

След като излязъл от затвора той се свързал с негов братовчед – С.А., който му намерил работа на строителен обект в гр. Перник и му разрешил да живее известно време в жилището му. За да може обвиняемият да изпълнява постановената му пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, М.К. се регистрирал на адреса на братовчеда си. В същия имот, освен С.А., живяла малолетната му дъщеря и приятелката му А., с която той живял на семейни начала.

Една вечер през м. март 2018 г. С.А. с детето му отишли на гости. Обвиняемият К. останал в дома с А. Възползвайки се от това обстоятелство, той опрял нож до гърлото на жената и с нетърпящ възражение тон й заповядал да се съблече, за да правят секс. А. силно се уплашила, тъй като знаела, че преди години обвиняемият е бил в затвора за убийство. Въпреки противопоставянето й, той осъществил насилствен полов акт с жената на дивана в хола, като през цялото време насочвал ножа към нея.

След случилото се М.К. продължил да живее в жилището на С.А. На няколко пъти той отново извършил съвкупление с А., въпреки волята й. С цел сломяване на съпротивата й, той нанасял на пострадалата удари с юмруци в лицето. Заплашвал я, че ако сподели на някого, ще убие всичките. Това заканване въздържало жената да разкаже на мъжа си за случилото се.

На 13.05.2018 г., на връщане от събор в гр. Червен бряг, пострадалата А. казала на С.А., че няма да се прибере в къщата в гр. Перник, докато не изгони от там М.К. Попитана от него за причината, тя се разплакала и му споделила за изнасилванията и притесненията й да не казва, за да не пострадат всички.

Още същия ден двамата подали сигнал за случилото се в РУ на МВР гр. Перник. Понастоящем обвиняемият М.К. се намира в Затвора в гр. Бобов дол, като спрямо него е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.