Окръжният прокурор на Стара Загора съобщи има ли престъпление в смъртта на шефа на казанлъшкия КАТ!

Началникът на пътна полиция в Казанлък Тодор Николов се е самоубил с изстрел в слепоочието със служебния си пистолет „Макаров“. Това съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Дичев.

По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс – който, по какъвто и да е начин, подпомогне или  склони другиго към самоубийство и последва такова.

Той е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие.

В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.  В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател  в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура –Стара Загора, като участва и съдебен лекар. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка.

На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.

Тодор Николов е намерен прострелян в автомобила си близо до Бузовград. В момента тече оглед на мястото на  инцидента.

Мястото на произшествието е отцепено на около 200 метра от колата, където е трупът. То е в близост до напоителен канал с вода, идваща от язовир Копринка.

Информацията за изчезването му беше разпространена в четвъртък. Той е разведен и живеел със сестра си в Бузовград.

Именно тя подала сигнал за изчезването му. Освен това се оказа, че липсва служебното му оръжие от касата.