Начало Новините днес Прокурорка загатна за нова мистерия около случая със самоубилия се полицейски шеф,...

Прокурорка загатна за нова мистерия около случая със самоубилия се полицейски шеф, откриха…

Мистерията около открития мъртъв шеф на КАТ-Казанлък продължават. Районният прокурор Таня Димитрова даде последна актуална информация по случая.

„Основната версия е за настъпило самоубийство. Николов бе намерен в личният му автомобил, а той бе заключен в купето. Имаше една изходна рана, а оръжието бе в ръката му. В тайник, близо до канала, на около 30-40 метра от автомобила, бе открита парична сума, разпределена в 4 малки пачки. Бе намерено и известно количество боеприпаси. Имаше бележник, близо до сумата и револвер в кожен кобур. Наличието на такива вещи е индикация за евентуални корупционни практики, свързани с „Пътна полиция“. Тепърва по тези хипотези ще се събират доказателства“, заяви тя пред Нова телевизия.

Димитрова заяви, че все още не е ясна стойността на откритата сума.

„Предстоят тепърва много активни действия и събиране на доказателства. Не мога да коментирам за точна схема, по която е работено. Поне не на този етап“, добави Димитрова.

„В хода на разследването е възможно да бъде изменено престъплението и да бъдат събрани други доказателства. Към настоящия етап водещата версия е тази – самоубийство“, отсече тя.

„Все още не е ясно какво точно пише в тефтерчето, което е открито близо до мястото, където е намерен трупа на Тодор Николов“, добави районният прокурор.

Мъжът имал три мобилни телефона с различни номера, но и трите били изключени. В четвъртък не се явил на работа.

error: Content is protected !!