Загадките за внезапната смърт на шефа на КАТ Казанлък се множат и след погребението му

Полицаите, присъствали на огледите на мястото, където в петък бе открит трупът на шефът на КАТ – Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, споделят под сурдинка, че така и не били намерени двата от трите мобилни телефона на Николов, въпреки че по протежение на няколко километра бил претърсван с лодки канала, край който е починал колегата им.
По думите им изстрелът е бил един, имало входно и изходно отвърстие, но проектилът не е успял да счупи страничното стъкло на автоматично заключилия си „Мерцедес“, пише „Монитор„.

За да стигнат до трупа на провеждащите огледа в петък се наложило да разбият прозорчето откъм задната седалка. При оглед в дома на Николов бил намерен и още един пистолет, лична собственост, който бил законно регистриран.

Привечер в петък на около 30-40 м встрани от автомобила , във водите на бетонов утайник разследващите откриха 4-5 пачки с банкноти от различен номинал, включително и и валута, кожен кобур с револвер от неустановена марка, няколко кутийки с боеприпаси и картонен свитък, който предстои да бъде разчитан. Всичко това е дало основания на наблюдаващия прокурор да образува досъдебното производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.

Дългогодишни приятели на Николов, който от 2006 година е започнал работа в РУ „Полиция“-Казанлък, а от 4 години е оглавил сектор „Пътна полиция“ са категорични, че той не е бил склонен да посегне на живота си. Никой не знаел да е бил и тежко болен, това показали и заключенията от аутопсията.

Неофициално се твърди, че жена от Бузовград е видяла Николов към 19,00 часа да излиза от двора на дома си и да се качва в непознат за нея джип. Последният воден от него разговор по мобилния му телефон е бил на 12 декември към 16,20 часа със зет му по повод забравени ключове на входната врата на общото им жилище в селото. Трупът бе намерен към 13,30 часа на 14 декември при обход на полицейски патрул, съдебните медици са категорични, че смъртта е настъпила около полунощ на 12 декември.

Мястото е в съседство с път край напоителен канал, по който въпреки отдалечеността му от Бузовград има движение особено през светлата част на движението, затова било и странно че заключеният Мерцедес е останал незабелязан.

15-дневен е срокът в който патоанатомите трябва да предадат окончателния си доклад от аутопсията на разследващите, тепърва ще се изготвят експертизите от балистиците за евентуално барутни частици по дясната ръка на Николов, от която е бил иззет и пистолетът му „Макаров“.

„Прекалено много са очевадните разминавания между цялостното поведение на Николов през последните дни и „находките“ на мястото на инцидента, за да повярваме във версията за самоубийство. Нелогично е някой да тръгне да си слага край на живота и да разхвърля пачки, оръжие и бележник в близост, няма намерено поне досега и предсмъртно писмо…“, коментираха пожелали да останат анонимни криминалисти, някои от които дълго време са работили както с него така и с баща му.