Такова чудо на „Хемус” не е имало, цяла България гледа и не вярва на очите си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лошото време обърка плановете на стотици шофьори, избрали неделния ден, за да се приберат по родните си места. Обилният снеговалеж затрупа пътищата и предизвика куп катастрофи и километрични задръствания.

Най-тежко бе положението на АМ „Хемус”, „Струма” и „Тракия”. Там се образуваха огромни колони от автомобили, а единственото, което оставаше на пътуващите, бе да се ядосват. И да чакат.

Въпреки неволите някои успяха да запазят доброто си настроение и се хванаха на хорце. Видео, запечатало танцуващите в задръстването, се появи във фейсбук групата „Видяно в София” и за броени минути се превърна в истински вирус. Хората не спират да споделят и коментират кадрите, направени на АМ „Хемус”.

„Така се прави, а не мрънкане, псуване и ядосване”, „Стига гледахме негативно на всичко, ето това е решението – забавление и усмивки!”, „Е това българите сме уникален народ  кой каквото ще да говори горд съм, че съм българин”, „Браво!!! Това е дух”, са само малка част от коментарите, които заваляха под видеото.

Други пък споделят колко тежка наистина е ситуацията на магистралата. „Ние се върнахме по Хемус около 14:00 часа, но все още не беше толкова зле….не ни се наложи да се топлим с хорА”, отбелязва млада дама. Друга фейсбук потребителка пък пише, че майка й пътува с автобус и вече закъснява повече 2 часа и 30 минути.

Видео, запечатало хорото на магистралата, можете да видите ТУК