Съседи на жестокия убиец Димитър със страховити разкрития за тъмното му минало (СНИМКИ/ВИДЕО)

Секс, наркотици, но без рокендрол, а в римейк – поп-фолк. Така започва и завършва живота за едно младо 24-годишно момиче Златена Стоянова или „Малката“, както я нарича Димитър Ръжев, задържаният за убийството ѝ.

Ръжев е бил освидетелстван с ТЕЛК заради психично заболяване, като според близки, увреждането е настъпило заради прекомерна употреба на наркотици. Мъжът е бил в комуна в Испания заради зависимостта си към хероин, ала очевидно лечението не е помогнало и той се връща към дрогата.

Оказва се, че 37-годишният Димитър, който тази година е бил напуснат от жена си, е имал връзка със Златена и още повече – той е споделял пред свои близки недвусмислено, че се чувства добре с нея и че много я харесва. Отношенията на двамата не започват отдавна, но откакто 24-годишното момиче влязло в живота на Ръжев, той не спирал да говори за нея: „Малката това, Малката онова“, бил видимо влюбен. Споделял е, че веднъж са се карали и тогава Димитър пътувал за Старозагорско откъдето е момичето. Бързо обаче забравили огорчението и по нищо не личало развръзката на връзката им да бъде смърт, пише trafficnews.bg.

Никой не знае какво се е случило в хотелската стая в неделя освен Димитър, ала според криминалисти Златена е умъртвена по особено мъчителен начин. Забита вилица в окото, множество наранявания по тялото на девойката и следи от удушаване говорят за една мъчителна смърт, причинена от ожесточаване.

Известно е, че от една седмица Ръжев е бил неотлъчно до Златена. Мъжът е бил уволнен от работата си в погребално бюро, а преди месец и половина е бил заловен да управлява автомобила си под въздействието на алкохол и наркотици. Книжката му е отнета, а колата стои и днес в двора на къщата му в пловдивското село Брестник. В началото на месеца Димитър решава да продаде част от наследствената си земя и техника за обработването ѝ, сделката реализира около 10 декември, а парите инвестира в гуляи и дискотеки, които траят цяла седмица и през уикенда ескалират в убийство.

В нощта на 11 срещу 12, той и Златена отиват на студентско парти в пловдивски чалга клуб. Тогава фотографът на заведението запечатва и последния им кадър заедно – изглеждат като влюбена двойка. Само след 5 дни снимката придобива зловещ характер, тя сега тя изобразява жертва и предполагаем убиец. Само след 5 дни Златена е мъртва, а дрехите, с които Димитър е облечен през нощта в дискотеката висят печално на простора пред къщата.

През изминалата седмица съседите няколко пъти са подавали сигнал в полицията заради шумовете, които се носели от къщата на Ръжев, където в последните месеци той се подвизавал сам. „Гуляйстваше – алкохол, музика, наркотици, оргии. Вдигаше огромен шум“, споделят съседи на мъжа. Те разказаха, че Димитър има две деца, но съпругата му, която работи в училище в Куклен, е взела децата ѝ е напуснала къщата тази пролет. Според запознати причините били постоянен психически и физически тормоз. Димитър я ограничавал в социалните контакти, в разходване на финансовите средства, но и често ѝ посягал. На такава сцена са станали свидетели хора от Куклен, след като един ден Димитър се появил в двора на училището и след като се разразил скандал, той посегнал и ударил шамар на жената.

Къщата на Димитър в Брестник остава заключена и празна. Препълнена кофа за смет говори за пировете от предишната седмица – алкохол, цигари, фаст фууд, лекарства, опаковка от ново спално бельо, ароматизатори и дори дамски превръзки. В двора две чаши за кафе бележиха доскорошното присъствие на двойката в къщата.

Хората от селото са изплашени. Те споделиха, че семейство Ръжеви са преминали през нелека съдба. Бащата на Димитър е починал, ала дълги години страдал от тежка форма на алкохолизъм. Бизнесът оставил на синовете си – производство на вино и хоспис за стари хора в Брестник. Майка му гледала него и брат му – Васил, ала и двамата тръгнали по кривия път на наркотиците, като един от синовете ѝ дори е лежал в затвор в Германия. Братята обаче се скарали за имот и разделили делата си – Васил взел хосписа, докато за Димитър останал винарския бизнес, който обаче не вървял много добре. Днес майка им Любка живее в хосписа заедно с Васил, ала никой от двамата не беше намерен на адреса, откъдето посочиха, че били извън града.

Жителите на Брестник споделиха с притаен дъх, че Димитър от край време е агресивен и че наркотиците го карат да изпада в крайни състояние. Съчетано в уволнението му, отнетата шофьорска книжка и разбитото му семейство, положението му се влошава. Не отдавна той залял къщата си с нафта и се опитал да я запали, ала съсед предотвратил инцидента. В хотелската стая обаче е нямало кой да го стори.

Рано тази сутрин Димитър Ръжев се появява на рецепцията на хотел „Рила“ в София. Мъжът е видимо в нетрезво състояние и с пресни наранявания по тялото си. В стаята, наета от Златена, полицията намира тялото на момичето. Ръжев е арестуван. Криминалисти и съдебни лекари разлседват случая. Очаква се утре прокуратурата да повдигне обвинение за убийство на Димитър и да му бъде поискана мярка неотклонение „Задържане под стража“.