Психотрилър в Тервел! Служител в чейндж бюро изчезна с много пари, откриха овъгления му труп след няколко дни

Жесток психотрилър се е разиграл в началото на декември в град Тервел. Служител в местно чейндж бюро е открит овъглен до автомобила си, няколко дни след като изчезва безследно, съобщава Burgas24.bg.

„На 4.12 изчезна моят племенник Манол Стоянов от град Тервел. На другия ден го намериха в село Войниково – вързан в колата си и жив изгорен на предната седалка. Някой от вас да е чул за случилото се? Пресцентърът на полицията не отрази случая и до днес няма задържан. Вече две седмици не знаем какво да кажем на 5-годишната му дъщеря. Отиде си един 36-годишен мъж, все едно никога не е живял. Моля, попитайте какво се случва… пак ли се върна ерата на безследно изчезнали хора и мълчание на властта“, разказва лелята на загиналия.

Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов разкри подробности по случая, както и основната версия, по която работят разследващите.

Както съобщихме, Стоянов е работел в местно чейндж бюро. Един ден, в началото на декември неговата колежка отива на работа и открива, че в служебната каса липсват около 30 хиляди лева и над 1000 евро. Няма следи от влизане с взлом, вратата също не е разбита. Липсва и колегата й Манол. Жената подава сигнал в полицията и след като органите на реда не откриват 36-годишния мъж, го обявяват за издирване.

Няколко дни по-късно овъгленият труп на Стоянов е открит в тервелското село Войниково. Той се намира непосредствено до автомобила му, който също е опожарен.

Пламен Николов разкри, че по случая са образувани две досъдебни производства – едно за кражбата на парите и друго за смъртта на Стоянов. Основната версия, по която работят разследващите е самоубийство, като един от вероятните мотиви е фатално увлечение към хазарта, последвано от сериозна задлъжнялост. По думите на окръжния прокурор, по трупа няма данни за насилствена смърт.